Centriranje trapa

Centriranje trapa

Kompanija SRBOAUTO u svom servisnom centru vrši popravku i centriranje trapa na komercijalnim vozilima i autobusima.

Najsavremeniji uređaj za reglažu trapa privrednog programa u svetu, vodeće firme u toj oblasti, “Josam” i jedini u Srbiji nalazi se u našem servisnom centru.

Centriranje trapa na vašem vozilu je neophodna usluga kako zbog vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog vaših pneumatika.

Podešavanjem trapa na fabričke mere se postiže stabilnost i racionalna potrošnja pneumatika kao i goriva.

Pojava istrošenosti gazeće površine pneumatika može da ukazuje na dotrajalost pneumatika, na neodgovarajući pritisak u pneumatiku, na neodgovarajuću geometriju točka, na loše centriranje trapa ili na neizbalansiranost točka. Svaka od ovih pojava zahteva hitno preduzimanje korektivnih mera radi obezbeđenja aktivne bezbednosti vozila.

Josam je vodeći svetski proizvođač opreme i metoda za centriranje trapa i ispravljanje komercijalnih vozila. Njihova patentirana tehnologija laserskog merenja poznata je na globalnom nivou.

Sam proces reglaže trapa zasniva se na centralnoj liniji vozila, tj. pravcu kretanja, a ne položaju zadnje osovine, što je slučaj kod drugih proizvođača. Naime, Josamov uređaj usmerava sve osovine i točkove u pravcu kretanja vozila, dok reglaža drugih proizvođača uzima pogonsku osovinu u nizu kao referentnu, a koja je u najvećem broju slučajeva i sama van ose. Time su merenja totalno pogrešna i mogu dovesti do još većih problema na vozilu. Josamov “I- Track” sva merenja radi preko mernih glava koje se postavljaju na osovinu i laserom preko fiksnih meta vrše očitavanje usmerenosti točkova, što samu operaciju reglaže, od postavljanja do štampanja izveštaja, svodi na svega 7-8 minuta.

Iz navedenih razloga, jedino ovaj uređaj poseduje sve zvanične homologacije proizvođača kamiona, autobusa i priključnih vozila među kojima su: Mercedes, MAN, Iveco, Volvo, Skanija, DAF, Reno i drugi.

Centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvog rada na trapu kao sto je zamena amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana.