Spone i zglobovi

Preko 70 različitih delova ugrađeno je u sistem upravljanja i tehnologiju vešanja modernog automobila, lakog komercijalnog vozila, teretnog programa (autobusa, kamiona), vozila za specijalnu upotrebu (traktori, utovarivači, viljuškari) – za najveću moguću sigurnost i maksimalan komfor.

Budući da su tehnologija ogibljenja i upravljanja upravljačkim delovima bitna za delove, pažljivo je vođeno računa tokom procesa dizajniranja, proizvodnje i njihovog sastavljanja.

SRBOAUTO proizvodi i prodaje pouzdane komponente za upravljanje kamiona, autobusa, lakih komercijalnnih vozila i vozila za specijalnu upotrebu: MERCEDES-BENZ, MAN, RENAULT, VOLVO, SCANIA, DAF, IVECO, BOVA, IRISBUS, ISUZU, LIEBHER, OTOKAR, SETRA, SOLARIS, VAN HOOL, VDL, FENDT, FORD, JOHN DEER, MASSEY-FERGUSON, FAP, TAM.

Spone

Kao jedna od vodećih kompanija na srpskom tržištu za proizvodnju i prodaju spona i delova spona, SRBOAUTO nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda i rezervnih delova za kamione i autobuse.Optimalno pravolinijsko vođenje automobila osigurava udobnost u vožnji, upravljivost i smanjeno trošenje guma. Kako bi se osiguralo da kamioni, autobusi, laka komercijalna vozila i vozila za specijalnu upotrebu uvek ostanu na idealnoj stazi, za popravke se uvek trebaju koristiti visokokvalitetne šipke (spone) koje posedujemo u širokoj lepezi proizvoda. Oni savršeno prenose pokrete upravljača na prednje točkove vozila i omogućavaju precizno upravljanje i sigurno rukovanje. Sile uvedene u upravljač prenose se unutrašnjim aksijalnim zglobom kroz šipku za vezu do spoljnjeg kugličnog zgloba, krajnjeg dela spone. Navoj u sredini točka omogućava osetljivo podešavanje oba točka.

Krajevi spona

Kuglični spoj (kraj spone) na vučnim vezama i šipkama prenosi silu na spojne komponente i nadoknađuje kretanja u dve dimenzije. Sigurnost i čvrstina spoja igraju veliku ulogu. Zbog toga su naši kuglični spojevi (krajevi spona) nabavljeni od vodećih svetskih proizvodjača i podložni su stalnom procesu optimizacije, u kome se koriste najnovije tehnologije, poput specijalnih kućišta ili gumenih komponenti

Sistem vešanja

Proizvodimo i prodajemo pouzdane komponente za ogibljenje, vešanje i stabilizaciju za kamione, autobuse i vozila za specijalnu upotrebu (MERCEDES-BENZ, MAN, RENAULT, VOLVO, SCANIA, DAF, IVECO, BOVA, IRISBUS, ISUZU,LIEBHER, OTOKAR, SETRA, SOLARIS, VAN HOOL, VDL, FENDT, FORD, JOHN DEER, MASSEY-FERGUSON, FAP, TAM).

Uporne spone

Kamioni i autobusi zahtevaju obrtne šipke za sigurno navođenje osovine – takođe poznate i kao upravljačke ručice za vođenje osovine, poluge ili osovine osovina. Ovi delovi povezuju osovinu uzdužno, poprečno ili dijagonalno sa okvirom vozila. Proizvodni i prodajni proizvodi SRBOAUTA uvek garantuju precizno navođenje osovina zbog svog dizajna. Ovo doprinosi smanjenju trošenja guma.Zahvaljujući optimizaciji dizajna, poput primene tehnologije livenja, uspešno je smanjena težina obrtnih šipki za teretna vozila zahvaljujući kontinuiranom razvojnom radu. Naravno, bez zanemarivanja najvažnijeg faktora koji se odnosi na sve komponente šasije: sigurnost.

V-vođice

V-spojevi za teretna vozila, kamione, autobuse i vozila za specijalnu upotrebu  – poznati i kao V-spone (V-vođice)– mogu se remontovati ili se prodaju kao nove. Nove razvijene verzije s smanjenom težinom omogućavaju veće korisne nosivosti za komercijalna vozila. V-vođice za teretna vozila i autobuse ostvaruju apsorpciju uzdužnih i bočnih sila i, u kombinaciji sa zadnjim krakovima i osovinama nosača, preuzimaju sve zadatke upravljanja osovinama.

Stabilizatori

Stabilizatorske šipke za teretna vozila, kamione i autobuse igraju važnu ulogu u dizajnu vešanja vozila: obezbeđuju sigurno držanje puta u zavojima. Kao rezultat, smanjuju se prevrtanje i kretanje karoserije vozila, što dovodi do poboljšane stabilnosti vozila i udobnosti u vožnji, posebno kada je reč o potpuno opterećenim kamionima ili potpuno okupiranim autobusima.

X-vođica

X-VOĐICA (veza u četiri tačke) razvijena je od strane MAN Nutzfahrzeuge AG. Vodi i stabilizuje zadnju osovinu kamiona. Četvorokraka veza razvijena je kao varijanta smanjene težine izrađena od kompozitnih materijala od vlakana, kako bi udovoljila modernim potrebama lagane konstrukcije. Rezultat trajne optimizacije, kombinuje laganu konstrukciju i funkcionalnu optimizaciju sa poboljšanjem dinamičkih svojstava vožnje.

Izmenjivi podsklopovi

Komplet za popravak običnih i molekularnih ležajeva (obrtni moment)

Udobnost, sigurnost i radni vek postaju sve važniji aspekti šasije. U pogledu dizajna, momentni šipci razvijaju se sa običnim ležajevima ili molekularnim ležajevima. U slučaju oštećenja – na primer usled habanja – nudimo komplete za popravku koji omogućavaju uslugu popravke po troškovima koji odražavaju trenutnu tržišnu vrednost.